12 Temmuz 2013 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: İnsan Sürümü 0.4 - Mike Lancaster


     Her şey normal bir günde başlıyor. Kyle ve arkadaşları durakta beklerken Danny ablasını hipnotize ettiğini söylüyor. Kimse inanmıyor ona. Danny de, kasabanın yetenek yarışmasına katılacağını söylüyor ve arkadaşlarından izlemesini rica ediyor. Kabul ediyorlar.

   Yarışmanın olduğu gün Danny sahneye çıkıyor ve dört gönüllü istiyor hipnotize etmek için. Kyle gönüllü oluyor ve daha başka üç kişi. Hipnotize olup uyandıktan sonra bu dört kişi, herkesin donmuş olduğunu fark ediyor. Sadece kasaba meydanında gösteriyi izleyenler değil. Herkes. Telefon ve radyo çalışmıyor. Bilgisayar çalışıyor, ancak alıştığımız şekilde değil, ekranında kayan bir sürü şekil var sadece. Bir süre sonra, tüm insanların normale döndüğünü görüyorlar. Ancak onlar bir şekilde, eski kişiler değil. Bu dört kişi, neler olduğunu öğrenmek için araştırmaya başlıyorlar. Hemen, uzaylılar mı yaptı bunu, sorusu da dolaşmaya başlıyor akıllarında.

   Kyle, hikayesini kasetlere çekmiş. Aralarda da notlar var. Bu kasetleri kitaba dönüştüren kişinin, Kyle'ın bahsettiği bazı ''terimleri'' açıkladığı notlar. Bu notlardan da, gelecekteki insanların bizim gibi olmadığını anlayabiliyorsunuz.

   SPOILER UYARISI. Bütün bu olayların sebebinin ne olduğunu sorarsanız, emin olun, eğer uzaylılar bile olsaydı bunu yapan, çok daha mantıklı olurdu bence. Bu arada, kitabın adı da spoilerın en üst seviyesi. Kapaktaki, üzerinden uzantılar çıkan elin de kitapla bayağı alakası var. SPOILER BİTİMİ.

   Okumasam daha mutlu bir insan olurdum. Aklın sınırlarını zorlayacak derecede saçma açıklamalardan hiç mi hiç hazzetmiyorum.

Puan: 1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder