23 Aralık 2013 Pazartesi

Tazecik Kitap Yorumu: Yol - Ally Condie


   Serinin ilk kitabı Eşleşme'nin yorumu burada.

   En son Ky dış eyaletlere gönderilmiş, Cassia da onu bulmak için bir çalışma kampına gitmişti. Bu kitapta Cassia, Ky'ı bulmak için kaçıyor. Çalışma kampından dış eyaletlere gönderilecek olanların uçağına binip ''Senin için geliyorum Ky!'' diyerek çıkıyor yola. Dış eyaletlerde ne oluyor peki bu arada?

   Ky ve arkadaşı Vick birisini gömüyorlar. Bu birisi, dış eyaletlerde ''köylü'' adı altındaki, resmen düşman birliklerinin gelip de öldürsün diye bile bile yem edilen genç ihlalcilerinden sadece bir tanesi. Dış eyaletlerin yakınında bir kanyon var. Ky küçükken dış eyaletlerde yaşamış ve babasının kanyonda yaşayan çiftçilerle alışverişi olduğunu biliyor. Eğer köyde kalırlarsa öleceklerinin farkında, ama kanyona ulaşabilirlerse orada çiftçilerin yanında kalabilirler. Yanına Vick'i ve Eli adında bir çocuğu alıp kanyona doğru kaçıyor.

   Cassia geliyor dış eyaletlere. Ama Ky yok. Sonunda bir çocuktan öğreniyor onun kaçtığını. Sonra o çocuk, Cassia ve çalışma kampından gelen başka bir kız olan Indie de kanyona doğru yola koyuluyor.

   Kitap bölümlerden oluşuyor. Sırasıyla bir bölüm Cassia'nın ağzından, bir bölüm Ky'ın ağzından dinliyoruz yaşadıklarını. Bu kitapta Ky'ı da daha iyi tanıyoruz. Çok kötü şeyler yaşamış, üzülmemek elde değil. Ama Ky mı, Xander mı derseniz, hala Xander'ın tarafındayım.

   Ben bu kitabı ilkine nazaran daha çok sevdim. Sınav haftasında yıpranan sinirlerime de iyi geldi kitabın şiirsel anlatımı. Sevmediğim bir nokta ise, bazen aşırı derecede bariz olan şeylerin kör göze parmak misali anlatılması.

   Kitap güzel bir yerde bitti doğrusu. Üçüncü kitabın adı İsyan. Devirecekler herhalde Toplum'u, hım? Üçüncü kitabı dört gözle bekliyorum. Bu kitabı okumam için gönderen Delidolu Yayınları'na tekrardan teşekkürler!

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder