6 Haziran 2015 Cumartesi

Tazecik Kitap Yorumu: Babam Süt Peşinde - Neil Gaiman


   Neil Gaiman, özgün ötesi bir kitapla karşımızda.

   Kahvaltılarını yapmak üzere masaya oturmuş ve gevreklerini kaseye dökmüş iki çocuk korkunç bir gerçeği fark eder: Evde süt kalmamıştır! Babalarına söylerler bu durumu, babaları da süt almak zorunda olduğunu fark eder, çünkü aksi takdirde kendisi de kahvesinden mahrum kalacaktır. Bunun üzerine baba, süt almak üzere dışarı çıkar. Çıkış o çıkış; çok uzun bir süre geçer aradan, ancak evine dönebilir baba. Peki neden?

   Dediğine göre baba, sütünü almış dönerken, bir UFO belirir tepesinde. Bu şekilde babanın uzay-zamandaki müthiş yolculuğu başlar...

   Gaiman bu kitabında fantastikle bilim-kurguyu güzelce harmanlamış; ortaya güzel bir çocuk kitabı çıkmış (kitap satıcılarının dediğine göre!). Eğer benim ruhum çocuk diyenlerdenseniz, kaçırmayın bu kitabı.

   ''Kitabı okumamız için birkaç sebep söyle'' diyecek olursanız, başlıyorum... Kitabın olay örgüsü muhteşem ve aynı zamanda çok saçma; aralara serpiştirilmiş espriler hem kaliteli, hem de ''ıyy, kaçın soğuk espri'' dedirten türden; babanın her olaydan, bakkaldan almış olduğu bir şişe süt sayesinde sıyrılması hem çok mantıklı, hem de mantıksız... Bu kadar tezatlıkla, bu kadar harika bir kitap çıkarmak herkesin harcı değildir, benden söylemesi. Ayrıca kitabın çizimleri de muhteşem, Skottie Young'un ellerine sağlık. Kitabın ruhuna oldukça uygun, eğlenceli çizimler. Bu arada, son çizimi iyi inceleyin, babanın öyküsünün kanıtı orada saklı, tıh kıh kıh.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder