24 Mayıs 2013 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: Ada - Victoria Hislop


   Alexis, annesinin geçmişini öğrenmek için yanıp tutuşan bir kadın. Ancak annesi Sofia, ona geçmişi hakkında tek kelime etmiyor. Alexis de Girit'te yapacağı tatilde, annesinin büyüdüğü yer olan Plaka'ya da gitmeye karar veriyor, annesine bu kararından bahsediyor. Annesi de Alexis'e orada yaşayan bir dostuna vermesi için bir mektup yazıyor.

   Alexis Plaka'ya gittiğinde dikkatini ada çekiyor. Bu ada Spinalonga Adası ve eskiden burası bir cüzzam kolonisiymiş. Alexis Spinalonga'yı ziyaret ettikten sonra annesinin mektubunu vermek üzere Fotini'yi arıyor. Fotini, Alexis'in annesini doğduğundan beri tanıyor. Alexis de bu sebeple Fotini'den annesinin geçmişini öğrenmek için sabırsızlanıyor. Mektupta da buna izin çıkınca Fotini başlıyor anlatmaya.

   Fotini anlatmaya Sofia'nın anneannesi Eleni'den başlıyor. Eleni'nin cüzzama yakalanmasıyla başlıyor her şey. Kitap bir ailenin yıkılışını anlatıyor diyebiliriz ve öyle bir şekilde sonlanıyor ki Sofia'nın geçmişini anlatmak istememesine şaşmamalı.

   Bence Ada harika bir kitaptı. Son yüz sayfa bayağı üzücüydü. Kitabı okurken zaman kısmında kafa karışıklığı yaşadığım oldu. Bir cümlede beş yıl birden atlanabiliyor ama bir gün yirmi sayfada anlatılabiliyor. Bunu bir kenara bırakırsam çok beğendiğimi söyleyebilirim. Gizem ve dram sevenler bu kitabı kaçırmamalı bence.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder