23 Nisan 2014 Çarşamba

Tazecik Kitap Yorumu: Üç Yanlış Üç Ceset - Agatha Christie


   Benim kitabım 1972 basım olduğu için kapak tasarımı farklı ama ne fark eder (Aslında kullanılan Türkçe de farklı kitapta. ''Hayır, yapmıyacağım, bunu sana açıklıyamıyacağım...'' Yeşilçam filmlerini hatırlatmıyor değil hani :D)

   Hercule Poirot'nun sekreteri Miss Lemon, yazdığı mektuplarda hiç hata yapmayan bir kadındır. Bir gün Poirot fark eder ki, Miss Lemon yazdığı mektuplarda bazı hatalar yapmış. Çok şaşırır Poirot, bunu sekreterine de söyler. Sekreteri de, bu yaptığı hataların, aklının bir sorunla meşgul olmasından kaynaklandığını anlatır. Şöyle ki, Miss Lemon'un kardeşi bir yurt yöneticisidir ve yurtta bir süredir garip olaylar dönmektedir. Bazı eşyalar çalınmaktadır ancak, bu eşyalar arasında bir bağlantı kurulamamaktadır. Poirot, bu konuda yardımı dokunabileceğini söyler, yurtta bir konferans vermeyi teklif eder. Hırsızın dilinin çözüleceğini düşünmektedir. Hırsızın dili çözülür çözülmesine, ancak iş burada bitmez, çalınan eşyaların yanına, bir de cinayetler eklenir...

   Belki bir On Küçük Zenci veya Roger Ackroyd Cinayeti değildi, ancak çok sevdim ben bu kitabı. Olaylar güzel bağlandı birbirine, şaşırtma ögeleri de fazlaydı. Keyifle, kısa sürede okudum, size de tavsiye ederim.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder