23 Ocak 2015 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: Beş Sevim Apartmanı - Mine Söğüt


   Bilmeyiz, uydururuz. Gerçekler acı gelir, kurmacalara sığınırız. Yalanlar hoş gelir insana.

   Mahallenin birinde Beş Sevim Apartmanı adında tuhaf, metruk bir apartman vardır. Bu apartmanın isminden ve görünüşünden daha tuhaf bir şey varsa, o da içinde oturanlardır.

   Doktor Samimi Bey; yıllar boyunca cinperiler sayesinde akıl sağlığını korumuş bir adam. Ne var ki, artık cinperiler onun tercihlerine engel olmaya, hayatını mahvetmeye başlamış durumda. Bunun üzerine Samimi Bey, cinperilere savaş açıyor. Ancak savaşı kazanabilmek için, düşmanını tanımalı. Bu sebeple, ''idrak yanılması''ndan muzdarip, beş hastayı getiriyor Beş Sevim Apartmanı'na. Psikiyatristlerin ''idrak yanılması'' dediğine bakmayın, tüm hastaların da cinperilerle birtakım sorunları var. Doktor Samimi, hastaları inceleyerek, cinperileri daha yakından tanımayı amaçlıyor.

   Kitap bölümler halinde. Beş hastanın yaşadıklarını sandıkları şeyleri, başka bir deyişle, kafalarında kurguladıkları hikayeleri okuyoruz önce, ondan sonra da gerçek hikayelerini. Aralarda Doktor Samimi'nin günlüğü de yer almakta. Beş Sevim Apartmanı'nın hikayesini öğreniyoruz bir de.

   Tuhaf bir kitap Beş Sevim Apartmanı. İnsanın duyguları ve algılarıyla oynuyor. Okurken rahatsızlık hissediyorsunuz, ama bu rahatsızlık bir tür zevk veriyor insana. Korku filmi izlemekten haz duymak gibi garip bir şey. Kitaptan tiksindiğimde bile, elimden bırakamadım kitabı. İlginç bir okuma deneyimi oldu benim için.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder