18 Şubat 2015 Çarşamba

Tazecik Kitap Yorumu: Harry Potter ve Ateş Kadehi - J. K. Rowling


   Serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın yorumu burada.

   Serinin ikinci kitabı Harry Potter ve Sırlar Odası'nın yorumu burada.

   Serinin üçüncü kitabı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nın yorumu burada.

   Her senenin yaz tatili gibi, bu senenin yaz tatili de Harry için pek farklı geçmemektedir, ta ki Harry, Weasleyler ile Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gitmek ve tatilin son iki haftası Weasleylerin yanında kalmak için Dursleylerden izin koparana kadar. Eh, Mr Weasley, Fred, George ve Ron, Harry'yi almak üzere Dursleylere gelirler, ama ''normal yollarla'' eve gelmedikleri için biraz sorun çıkar. Allah'ım, ne mükemmel bir sahneydi yahu o :D

   Quidditch Dünya Finali maçı güzelce geçer, ne var ki maçtan saatler sonra geceleyin Voldemort'un müritleri bir tür baskın düzenler ve gökyüzüne Karanlık İşaret gönderirler. Bu durum büyücü dünyasını endişeye sürükler.

   İki hafta sonra, Hogwarts'ta eğitim-öğretim yılı başlar(ah, biz de olaydık orada...). Bu sene Hogwarts'taki en büyük yenilik, Üçbüyücü Turnuvası'dır. Bu etkinlik bir asırdan beri ilk defa düzenlenmektedir. Avrupa'nın en büyük üç büyücülük okulundan (Hogwarts, Beauxbatons, Durmstrang) birer şampiyon kurayla seçilecek ve bu seçilen şampiyonlar kendilerine verilen çeşitli görevleri tamamlamaya çalışacaktır. En çok puanı alan, turnuvayı kazanacak ve ödül olarak bin Galleon'un sahibi olacaktır.

   Hogwarts'tan şampiyon olarak seçilebilmek için bir yaş sınırı vardır ve Harry'nin yaşı tutmamaktadır. Harry de turnuvaya katılmak için can atmamaktadır zaten. Ne var ki, çekilen kurada (bu kura Ateş Kadehi'ne isim atılmasıyla yapılıyor, bu arada) Beauxbatons ve Durmstrang'tan birer öğrenci çıkmasına rağmen, Hogwarts'tan iki öğrenci çıkar: Cedric Diggory ve Harry Potter. İlk başta ortalık, Harry'nin de turnuvaya dahil olmasıyla karışır, ancak turnuva kuralları gereği Ateş Kadehi'nden adı çıkan şampiyon yarışmak zorundadır, yani Harry'nin yarışmama gibi bir seçeneği yoktur.

   Serinin ilk üç kitabını beğenmiştim, ama bu kitabı ayrı bir beğendim! Kitabın olay örgüsü çok hoşuma gitti. Bu senenin Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni Deli-Göz Moody de harika bir karakter (SPOILER! Eh, Moody olmadığını biliyorum, ama yine de sevdim :D SPOILER BİTTİ.) Hele Malfoy'un gelincik sahnesi mükemmeldi yahu, canımsın Moody :P

    Bu kitap sonun başlangıcı niteliğinde (demek istediğimi anladınız, değil mi? *göz kırpar*). Açıkçası, işlerin ciddileşmesi pek hoşuma gitmiyor, ancak olaylar bu şekilde gerçekleşmek zorunda. SPOILER! Ah be Harry, ah be Cedric; madem kupanın Anahtar olduğunu anladınız, neler olacağını bekleyip görmek yerine, hemen geri dönseydiniz keşke canlarım :'( SPOILER BİTTİ. Çook üzülüyorum, çok. Kendine iyi bak, e mi Harry?

   Edit:
   Serinin beşinci kitabı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın yorumu burada.
   Serinin altıncı kitabı Harry Potter ve Melez Prens'in yorumu burada.
   Serinin yedinci kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları'nın yorumu burada.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder