2 Ocak 2015 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: Knulp - Hermann Hesse


   Kitapta, Knulp adındaki özgür bir ruhun hikayesi anlatılıyor. Toplam üç tane hikaye barındırıyor kitap, bir de Hesse'nin ölümünden sonra bulunan fragmanları.

   Knulp, bir mesleğe sahip olmayan, bir yere bağlanıp kalamayan, sürekli seyahat halinde, arkadaş canlısı bir insan. İstediği an, başını alıp istediği yere gidiyor. Biraz felsefik bir düşünce yapısı; biraz neşeli, biraz hüzünlü bir kişiliği var.

   Kitap hakkında fazla bir şey yazamıyorum, çünkü hem kitap kısa, hem de kitabın hoşluğunu anlatılmaz okunur cinsten.

   Kitabı okurken ister istemez Knulp'a özendim, onun gibi özgür olmak istedim... Eh, ben de kaçışımı kitaplarla yapıyorum, elimden bu kadarı geliyor...

Puan: 4

3 yorum:

  1. kitap birkaç kere gözüme çarptı kitapçıda.. ben de mi okusam acaba ?? 4 puanı da kapmış senden?? ama bir beş puan değil sonuçta :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yazarın Çarklar Arasında kitabı kadar güzel değil, sanırım haksızlık yapıp, biraz bu sebeple puan kırdım kitaptan :D Çarklar Arasında'yı aldığınızı söylemiştiniz, eğer onu beğenirseniz bunu da okursunuz :)

      Sil
    2. aldım..okuyacağım :D okumadan kimseye ermeyi de planlamıyorum..kitabı baya sahiplensem de rastgelişemedik bir türlü hesse ile :)
      o durumu ben de hiç sevmiyorum..önceki kitap güzel çıkınca üzülüyorum..o yüzden seri okuyamıyorum artık :(

      Sil