16 Şubat 2014 Pazar

Tazecik Kitap Yorumu: Paravan - Tim Weaver


   Bu kitabın yorumuna arka kapak yazısıyla başlasak iyi olacak. En azından ilk kısım.

   ''Bir yıl önce, Alex Towne'un cesedi bulundu.

   Bir ay önce, annesi Alex'i sokakta gördü.

   Bir hafta önce, David Raker onu aramaya karar verdi. Şimdi ise, bu kararı almamış olmayı diliyor.''

   Arka kapak yazısı tamam, güzel, etkileyici. Ancak söylemeden geçemeyeceğim şeyler var. Alex Towne'un cesedi bir buçuk yıl önce bulundu. Annesi üç ay önce Alex'i sokakta gördü. David Raker iki gün önce Alex'i aramaya başladı, ancak her ne kadar kötü şeyler yaşasa da, pişman olduğu söylenemez. Bunları belirtmem gerektiğini düşündüm :D Gerçi bunu böyle yazan Ephesus değil esasında, kitabın asıl yayınevi böyle yazmış. Nedense kitapla arka kapak yazısı biraz olsun uyuşmayınca, bu beni rahatsız eder. Neyse, geçelim.

   Alex beş yıl önce kaybolmuştur, aradan birkaç sene geçtikten sonra cesedi bulunur. David Raker da, eski bir gazetecidir, eşinin ısrarıyla başladığı kayıp insanları bulma işini, eşi öldükten sonra temelli bir iş haline getirmiştir. Bir gün, Alex'in annesi gelir David'in yanına. Oğlunu üç ay önce sokakta yürürken gördüğünü söyler. Üç aydır bunun nasıl olabileceğini düşünüp durduğunu, en sonunda bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine karar verdiğinden bahseder. Bu sebeple de David'e gelmiştir, ondan oğlunu bulmasını ve geri getirmesini ister.

   David ilk başta bu iş teklifini çok kuşkulu karşılar, ancak sonradan kabul eder. Olayı araştırdıkça, batar. Onu uzak durması konusunda uyarırlar. Ben neden bahsediyorum, değil mi? :D Zaten David de neler döndüğünü anlamak pahasına iyice kurcalıyor her şeyi. Onunla beraber yavaş yavaş anlıyorsunuz neler olduğunu.

   Kitap sürükleyiciydi. Ancak sürpriz ögesini tahmin ettim. Etmemem gerekirdi :D Bunun dışında, kitaptaki olaylar bana çok tanıdık geldi, sanki önceden izlediğim filmlerde birçok kez görmüşüm gibi. Pek de orijinal bir kurgu olduğunu söyleyemeyeceğim dolayısıyla. Okuyup okumamak konusunda karar sizin elbette.

Puan: 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder