14 Haziran 2014 Cumartesi

Tazecik Kitap Yorumu: Mahşer - Stephen King


   Bulaşma tehlikesi son derece yüksek olan öldürücü bir virüs, dünyanın neredeyse tamamını kırıp geçirir. Geriye bir avuç insan kalır. Bu bir avuç insan da ya iyiliğin beden bulmuş hali olan Abigail Ana'nın yanına yerleşir, ya da bir iblis olan Randall Flagg'la beraber bir kötülük imparatorluğu kurmaya çalışır.

   Aslına bakarsanız, kitabın başlarını gerçekten çok beğendim; hastalığın yayılışı kısmını. Hatta artık minibüsteyken veya yolda yürürken, kim aksırıp tıksırsa şüpheli bir gözle bakmaktan kendimi alamıyorum.

   İkinci kısma gelirsek eğer, yani iyi ile kötünün savaşına... Cidden konu buna bağlanmak zorunda mıydı? Yok Abigail Ana'ya vahiy iniyor, yok Randall bir bakışıyla milletin beynini eritiyor. Fantastik kitapları severim, ama yazarlardan beni anlattıklarına inandırmalarını beklerim. Bu kitapta inanamadım, dolayısıyla da kitabı sevemedim.

   Bir de, kitapta çok fazla kim kimi seviyor, yok kimin gözü kime kayıyor falan filan muhabbeti var. Gereğinden fazla var. Çok çok fazla var. Bu da rahatsız etti beni.

   Şahane bir başlangıç yapan bu kitapta, olayların nasıl beni bu denli hayal kırıklığına uğratacak kadar garip geliştiğine hala şaşırıyorum.

Puan: 2

2 yorum:

  1. Lütfen ama lütfen Sansürsüz Tam Metini okur eminim ki o zaman çok daha eğlenecek ve çok daha iyi bir puan vereceksin. Bu çok ama çok silik kalmış bir hali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı bir takas sitesinden edindim, elime geçtikten sonra öğrendim Mahşer'in bir de sansürsüz tam metninin olduğunu... Birisinden bulursam, okurum :)

      Sil