23 Mayıs 2014 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: 24 Saat Açık Kitapçının Sırrı - Robin Sloan


   Clay Jannon, ekonomik kriz sebebiyle işsiz kalmış; her ne kadar kendisi bir grafik tasarımcısı olsa da, artık ''ne iş olursa yaparım''a dönmüş hali. Bir gün kendini Bay Penumbra'nın 24 Saat Açık Kitapçısı'nın önünde buluyor. Eleman aranıyormuş. Clay da içeri giriyor, kendisini ''Bu raflarda aradığınızı bulmanıza nasıl yardımcı olabilirim?'' diye karşılayan Bay Penumbra'ya, iş ilanı için geldiğini söylüyor. İşe alınıyor.

   Dükkan 24 saat açık olduğu için, dükkanda üç vardiya var. Clay üçüncü vardiyada, yani gece vardiyasında çalışıyor. İşin tuhafı, gece yarısı müşteriler geliyor gerçekten. Ve bu müşteriler, dükkanın ön bölümündeki normal kitaplardan değil de, arkadaki kitaplardan alıyorlar. Bay Penumbra, Clay'in arka taraftaki bu kitapları incelemesini yasaklamış. Sonradan Clay merakına yenilip, kitaplara bakıyor, o ayrı konu :D

   Dükkana gece yarısı müşteriler gelmesi, arka bölümde çok ilginç kitaplar olması-hiçbiri gerçekten varolmamış gibi, internette haklarında hiçbir bilgi yok- yeterince tuhaf değilmiş gibi, bir şey daha var. Bay Penumbra, Clay'den gelen her müşteriyi ayrıntılarıyla bir deftere yazmasını istiyor.

   Sonradan Clay tüm bu olayın esrarını teknolojiyle çözüyor. Son.

   Kitabın dili samimiydi, konusu da ilk başta epey sarmıştı beni ancak sonra teknoloji de teknoloji, baydı. Konunun çözülüşü de beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Teknoloji ilgimi çeker benim, diyorsanız, bu kitabı büyük ihtimalle seversiniz.

Puan: 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder