26 Kasım 2013 Salı

Entelkitap'ın Günlüğü, Bir Yılını Sağ Salim Atlatmış Durumda!

   Bir yıl önce bugün, bu bloga ilk yazımı yazdım. Aradan geçen bu bir yılda da 162 tane gönderi yayınlamışım. Az mıdır sayıları, çok mudur bilmiyorum, ancak umarım beğeniliyorlardır.

   Bir yılını dolduran çoğu blogun aksine yüzü aşın takipçim yok benim. Yirmi tane kitap hediye edilecek bir çekiliş de düzenlemeyeceğim -henüz yayınevlerinden bana sponsor olmalarını isteyecek kadar kendime güvenmiyorum zaten.- Her neyse. Benim blogum yavaş yavaş büyüyen bir blog. Takipçim olan herkese, beni destekleyenlere çok teşekkürler!

   Nedense benim yayınevlerine gönderdiğim kitap yorumları genelde yayınlanmıyor. Sebebini ben de bilmiyorum. Hani kötü desinler, bir öneride bulunsunlar ancak tık yok. Benim gönderdiğim yorumlar yayınlanmayıp, aynı hafta içinde aynı kitabı yorumlayanların yorumunun yayınladığını gördüm. O halde yazdıklarımın yayınlanmamasının sebebi, herhalde kötü yazmam, değil mi? Ancak bir şey daha yaşadım ki geçen bu senede, beni en çok sinir eden ve hayal kırıklığına uğratan bu oldu.

   Bir yayınevine yorum yollamıştım bir gün. Hiç umurlarında olmadı. Aynı hafta yahu, başka bir bloggerın yazdığı, aynı kitabın yorumu yağlanıp ballanarak yayınlandı. Ben de mesaj ettim yayın evine, bu ayrımcılığın sebebi nedir diye. Biz ayrımcılık yapmıyoruz, bloglarla ortak çalışma yürütmüyoruz zaten, dediler. Ama yorum yayınlamışsınız işte dedim, ama sonra hiç, ne bir cevap, ne başka bir şey. Bir hafta sonra da bazı bloggerlara yorumlamaları için ikişer üçer kitap yolladıklarını gördüm. Evet efendim, kesinlikle bloglarla ortak çalışma yürütmüyorlar ve kesinlikle ayrımcılık yok. Tamam, yorumumu yayınlamasınlar ancak neden işten sıyrılmak için bana yalan söyleniyor? Benim kaldıramadığım şey bu.

   Neyse, ben memnuniyetsizliğimi dile getirdim, siz de bu yazının altına blogda yetersiz gördüğünüz ve geliştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yazın lütfen, çok memnun olurum.

   Geçen sene Hoşuma Yapışanlar bölümünü çok boş bıraktım. Hep unuttuğumdan :D Artık inşallah her cuma bu bölümle ilgili bir gönderi yayınlayacağım-edit: yayınlayamadı-. Bir de, bloga kitap yorumu ve alıntılar listesi eklemeyi düşünüyorum. Elbette etiketler bölümünden yazar veya yayınevi seçerek yazılara ulaşabileceksiniz yine.

   Aslında bugün bir çekiliş başlatacaktım, ancak bloga yazacağım kitap yorumlarını bitiremedim henüz. O yüzden inşallah bu cuma günü çekilişi başlatacağım. Valla geçen seferki gibi fazla katılım olmazsa da siz bilirsiniz, katılan sayısı ne kadar az olursa kazanma şansı o kadar yüksek oluyor :D

   Her neyse, blogun birinci yılı kutlu, hayırlı, uğurlu olsun! Sevgiler...

2 yorum:

  1. Entel Kitap'ın birinci yaşı kutlu olsun *-* Daha nice nice güzel yıllara. Yazdıklarını okudum. Zaten ben tüm gönderilerini keyifle okuyan bir adamım. Ama bu sefer huzunlendirdin. Yavaş büyüyen bir blogun varsa ya da yazdıkların kitap sayfalarında yayinlanmiyorsa ne olmuş? Bu senin kötü bir yorumcu ya da blogger olduğunu gostermez ki. Kendini üzme lütfen. Yayınevleri için kötü bir şey diyemem çünkü cidden hemen hepsiyle iyi anlassn biriyim. Şunu unutma, evet her zaman saygı çerçevesinde iletisim kurmak gerekiyor ama yayinevi yoneticileri de sen ben gibi insanlar. Eğer bir amacın olduğunu ya da ne bileyim bir şeyler yapmak istediğini açık bir şekilde ifade edersen ben sanmıyorum ki birisi bile seni dikkate almasın. Yorumların yayinlanmadıysa ne olmuş? Duvarlarında paylaş. Sonucta bir baska yayinevinin kitabını tanıtıyor değilsin ya. Insanlar seni oradan da bulur. Blogumu ilk açtığım zamanlarda 15 izleyicim vardı bak. Buna rağmen yayinevleri beni geri cevirmediler sağolsunlar. Inan bana üye sayından çok yorumlarina dikkat ediyorlar. Bu yüzden benim uye sayim cok az, dikkate almazlar diye yayinevleriyle konuşmaktan çekinme. Blog ile ilgili senden tek bir ricam var o da tema degisikligi. Bu tema seni karakterini ya da ruhunu yansitmiyor. Kendinden bir şeyler kat, daha kişisel olsun. Ben de tema konusunda yetenekli biri değilim. Ama ilk gunden bu yana hazırladığım temaların icinde kendimden bir şeyler vardı. Gerçi sonra arkadaşım el atti daha güzel oldu ama beyin olsun, turuncu sevdası olsun yine benden bir şeyler var. Yine diyorum sakın uzme kendini. Her şey çok daha güzel olacaktır. Nice yıllara ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle, bu uzun, upuzuun yorumun için çok teşekkürler! Kendimi epey iyi hissettim yazdıklarını okuyunca :D Tema konusuna gelince, haklısın kesinlikle. Ne var ki tema hazırlamaktan azıcık bile bir şey anlıyorsam elimi kırsınlar :D Onu artık kimi ayarlayıp bilmiyorum, bir şekilde halledeceğim sanırım, yakın zamanda olur mu bilmiyorum ama :D Tekrardan çok teşekkürler yorumun için, aşırı cesaretlendim şuan :D

      Sil