2 Kasım 2013 Cumartesi

Tazecik Kitap Yorumu: Olasılıksız - Adam Fawer


   Kitabın başlayışıyla birlikte, David Caine'i, kumar masasındayken buluyoruz. Kazanacağından son derece emin. Tüm olasılıklar ondan yana. Eğer kaybederse 11.000 dolar borcu olacak. Ancak... Eli kaybediyor ve kaybettiğinde de nöbet geçiriyor. Kendisi bir epilepsi hastası çünkü.

   Kitapta birçok karakter var. Ancak kitabın ilerleyişiyle beraber hepsinin hikayesi birbirine ve Caine'e bağlanıyor. Bu bağlantılar iyi kurgulanmıştı, hoşuma gitti.

   Kitabın konusu, Laplace'ın Şeytanı üzerine kurulu. Kitapta da bilimsel teorilerden bayağı bahsedilmiş. Heisenberg Belirsizlik ilkesi olsun, Schrödinger'in Kedisi olsun ve benzerleri. Elbette ki kitabın temelinin oturması için gerekli bunlar, ancak tam da heyecanlı olayların ortasında bilgi bombardımanına tutulmayı pek hoş bulmadım.

    Kitabın döngü kısımlarını çok beğendim. Bir hareketinizle neredeyse tüm geleceğinizi değiştirebilecek olmanız son derece tuhaf ve etkileyici bir düşünce. Caine'in yerinde olmayı istemezdim.

   Kitabın sonu, kitabın kalanına kıyasla epey basit geldi bana. Bu da, kitap hakkındaki puanımı etkileyen nedenlerden.

Puan: 4

5 yorum:

  1. Benim unutamayacagim kitaplardan birisi.Harika bir kurgus vardi hayran kaldim.Ve inanilmaz akiciydi.Ama aksiyonun ortasinda bilgi kisminda katiliyorum size haklisiniz.Tesekkurler yorum icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıcılık konusunda haklısınız. Yorumumu okuduğunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Guzel bir blogunuz var cok yeniyim buralarda ama sevdim blog isini :D Kitap yorumlrinizi azar azar okuyorum artik ben de :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim, mutlu oldum ^_^

      Sil
    4. Çok güzellll

      Bir kipap

      Sil