4 Haziran 2015 Perşembe

Cağaloğlu...

   Merhabalar efenim! Sınavlarımız bitti, ödevleri teslim ettik vs. ve artık özgür bir hobbitim! Yazılacak çok kitap yorumu var (ve açıkçası bu zorlu iş gözümü korkutuyor :D).

   Sınavların bittiğinin ertesi günü-yani dün- iki arkadaşımla beraber Cağaloğlu'na gittik; Sel Yayıncılık'a, Yordam Kitap'a ve Alfa'ya uğradık.

    Neler aldım?


Karahindiba - Sinan Sülün: Arka kapak yazısıyla beni kendine çeken bir kitap oldu. Çok heyecanlıyım bu kitap için. Edit: Yorum!

Nagazaki - Eric Faye: Gerçek bir olay esas alınarak yazılmış bir kitap. O olayın ne olduğunu yazmayacağım, kitabın yorumunu yazınca öğrenirsiniz :P Yalnız oldukça ilginç ve açıkçası biraz da ürpertici bir olduğunu söyleyebilirim. Edit: Yorum!

Cesaret Beşlisi - Michel Faber: Aslında bu kitabı daha sonra alacaktım. Ancak J.G.Ballard'ın Gökdelen kitabının baskısının tükendiğini söylediklerinde (yeni baskısı yapılacakmış, içim rahatladı), alınacaklar listemde bir kitaplık açık oluştu ve ben de bu kitabı aldım. Öyle de tuhaf bir insanım. Param cebimde kalsa öleceğim, değil mi? Edit: Yorum!

İntihar Dükkanı - Jean Teulé: İlginç bir konuya sahip bir kitap, ancak yine gıcıklık yapıp, konunun ne olduğunu yazmayacağım. Bu arada, kitabın kapağı ilk baskısında farklıydı, bunu da not düşeyim. Edit: Bloga yorumu yazılmayacak. Yine de biraz bahsedeyim konusundan. İnsanlara intihar malzemeleri satan bir dükkan var ve bu dükkanı son derece mutsuz, intihara meyilli bir aile yönetiyor. Bu ailenin en küçük çocuğu da tam bir neşe kaynağı. Kitap genel olarak aile ile çocuğun çatışmasını anlatıyor diyebiliriz. Konunun işlenişini de, kitabın dilini de hiç beğenmedim, aşırı derecede sinirlerimi bozdu okurken. Kısa bir kitap olmasına rağmen bitiremedim. Sonuna bakayım bari dedim, sonu da çok kötü, o neydi yahu.



Şehir ve Şehir - China Miéville: China Miéville'in muhteşem hayal gücüyle polisiye bir arada mı?! Tutmayın beni, bu kitabı okumam gerek!

Kraken - China Miéville: Bu kitabı da aslında daha sonra alacaktım. Açıkçası kitapla ilgili biraz çekincem de var. Miéville insanın içini karartan veya mide bulandıran tasvirler yapmakta çok başarılı (bakınız: Perdido Sokağı İstasyonu, Kral Fare). Her zaman bu türü okuyamıyorum. Neden kitabı planladığımdan önce aldığıma gelirsek, hasarlı kitaplarda %60 indirim yapıyor sevgili Yordam Kitap; kitap normalde 32 lira olmasına rağmen, ben kitabı 12 liraya aldım. Hasar ne biliyor musunuz? Kitabın kapağının sol üst köşesi birazcık yıpranmış, o kadar. Eğer olsaydı, Şehir ve Şehir'i de hasarlı kitaplar rafından alırdım. Bu arada, şu yazımda ne yapıyorlar hasarlı kitapları acaba, demiştim ya, iade ediyorlarmış yayınevlerine, öyle dedi yayınevindeki bayan. Neysecüm, güzel bir alışveriş oldu, çok şükür :)



İstanbulcunun Sandığı - İskender Pala: Alfa'dan bu kitabı aldım. Kitabın içinde fotoğraflar vs. yer alıyor. Kitabın hem iç tasarımına hem de kapak tasarımına bayıldım. Kitabı da severim inşallah. Edit: Sevmedim maalesef. Kitabın içeriği, tasarımı kadar iyi değildi. Hatta bölümün biri başka bir başlık altında ikinciye yazılmıştı, bence kabul edilemez bir durum. Gereksiz bir dejavu hissi yaşayabilirsiniz kitabı okurken, ama hayır, dejavu değil, aynı şeyleri gerçekten öncesinde okudunuz. Bloga yorumu yazılmayacak.

   Bugünlük bu kadar, inşallah yarın kitap yorumlarıyla döneceğim :)

6 yorum:

  1. China Mieville alışveriş listesi yapsa okurum... "Şehir ve Şehir" ve "Kraken" birbirinden oldukça farklı iki kitap aslında; Kraken, Mieville'ın tarzının olabilecek en "garip" hallerinden birini yansıtıyor.
    Size de iyi okumalar şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de China Miéville alışveriş listesi yazsa okurum aslında; adamın muazzam bir hayalgücü ve tasvir yeteneği var. Ancak bazen bu tasvirler beni kötü etkiliyor-öyle de tuhaf bir durum-. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. ben de bugün babil.com'dan aldım bir sürü kitap. yarın yazısını yazacağım, indirim var baya. enpara kullanıyorsan hemen bak derim. şehir ve şehir benim aldıklarım arasında da var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enpara hesabım yok, ancak gördüğüm kadarıyla cidden iyi bir kampanyaymış. İyi okumalar dilerim :)

      Sil
  3. iskender pala eserlerini çok beğenirim ve severek okurum. doğru bir tercih bence. her ne kadar bu eserini okumamış olsam da güzel olduğuna eminim :)) keyifli okumalr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskender Pala'nın dili çok güzel, alıp götürüyor insanı.
      Çok teşekkür ederim efenim ^_^

      Sil