18 Kasım 2015 Çarşamba

Cağaloğlu...

   Bir Cağaloğlu yazısıyla daha merhaba!

   Tudem ve Delidolu'dan yeni kitaplar çıkınca kayıtsız kalamıyorum yahu... Gerçi yeni çıkanları alayım derken eskilere de el atmadan duramadım. Ki kitaplıkta yer kalmadı, nereye koyacaksam. Neysecüm.

   Neler aldım? (1.3 megapiksellik telefon kameramın azizliği ve az ışığın kombinasyonuyla çekilmiş fotoğraflara hazır olun! Hadi gene tanıtımda yırttık... Reklamlarda da kötü bir şeyleri allayıp pullamazlar mı zaten? Ben de kendi çapımda bir şeyler denedim, ama açık sözlü de davrandım en azından.)


Ulus- Terry Pratchett: Önceden de okumak istediğim bir kitaptı ancak o zamanlar alıp almama konusunda biraz tereddütlüydüm. Artık Pratchett'a ısındığım için o tereddüt ortadan kalktı. Bu arada belirteyim ki, bu kitap Diskdünya serisinden değil, bağımsız bir tek kitap. Edit: Tereddütümü yenmesem de olurmuş. Bloga yorumu yazılmayacak.

Nuh Arpasuyu Evden Kaçıyor - John Boyne: Çocuk ruhumu bir kenara bırakamıyorum, evet. John Boyne aynı zamanda Çizgili Pijamalı Çocuk'un da yazarı (fotoğraftan belli oluyor mu bilmiyorum ama kapağın üstünde de yazıyor, şu mavi beyaz çizgili bölümde). Çizgili Pijamalı Çocuk'u okuyup sevmiştim, inşallah bir ara (ne ara?) yorumunu da yazacağım. O kitabı okuduğumda da gözüm bu kitaba takılmıştı, bunu daha da çok sevmeyi umuyorum. Edit: Beklentim suya düştü :( Bloga yorumunu yazmayacağım ancak kısaca bahsedeyim: Nuh adında bir çocuk bazı sorunlar sebebiyle evinden kaçıyor ve yolculuğunun bir noktasında bir oyuncakçı dükkânına varıyor. Ancak ne dükkân normal ne de dükkânın sahibi. Aslına bakarsanız, Nuh'un yolculuğu bolca fantastik ögeler içeriyor. Neyse, dükkân sahibiyle Nuh birbirlerine hikâyeler anlatıyorlar. Ancak bu hikâyelerden pek etkilendiğimi söyleyemeyeceğim. Bunlar yerine kitaptaki fantastik ögelerin derinliklerine inilmesini isterdim -oyuncakçının sadece bir kapıya sahip olması ve oyuncakçının bir yerden bir yere geçmesi gerektiğinde kapının koşarak gelip ona yolu açması çok ilginçti örneğin, keşke kapının hikâyesi anlatılsaydı mesela-. Benim için yetersiz bir kitaptı özetle, halbuki epey potansiyeli vardı. Ne yapalım, olur öyle şeyler.

Hayaletin Yaratıkları - Joseph Delaney: Blogu takip edenler Wardstone Günlükleri'ne duyduğum sevgiyi bilir. Bilmeyenler de öğrenmiş oldu (evet, size bunu soracaklar sınavda). Bu kitabı da epey merakla bekliyordum. Azıcık içini karıştırmadan da duramadım. Ve söylemeliyim ki, iç tasarımı şahane!



Mort - Terry Pratchett: Diskdünya serisinin dördüncü kitabı. İlk üç kitabı okudum ancak yorumlarını yazmadım. Onların da yorumlarını inşallah o malum bir ara yayınlayacağım.

   Yandakilere gelecek olursam; büyük olan ikisi Delidolu'nun kartpostalları, küçük olanlarsa (dar mı demeliydim), Tudem'in ayraçları. Sizce de çok güzel değiller mi? (Gerçi fotoğraflar kötü, pek belli olmuyor üstlerindeki resimler; amaan...)

   Bunun yanında bir de kitap hediye etti kitapçıdaki efendi bana (önceden de birkaç kez hediye etmişlerdi ancak onları bloga yazmadım, bu sefer yazasım geldi). Mort'u alırken serinin önceki kitaplarını okuyup okumadığımı sordu, okumadıysam Büyünün Rengi'ni hediye edebileceğini söyledi. Okudum dedim. Umut Bıçağı'nı vereyim, dedi. Seriyi bitirdim, dedim. Yanılsamalar Atlası'nı vereyim, dedi. Onu almıştım da pek beğenmedim maalesef dedim (bu arada da içimden geçiriyorum, kesin kitap hediye etmekten vazgeçecek diye). Ancak öyle olmadı. Antikacı'yı okudun mu, dedi. Hayır dedim, hediyemiz olsun o halde, dedi. Ne mutlu bana :D Edit: Antikacı'nın yorumu bloga yazılmayacak.

   O malum bir araya kadar hoşçakalın!

10 yorum:

  1. Ayy ay bi Wardstone gördüm sanki :D Serinin içinde sürekli geçen Yaratıklar kitabını böyle bastıklarını öğrendiğimden beri (yıllardır) bu kitabın çevrilmesini dört gözle bekliyordum! İnş yarın da elimde olcak, bakalım kapağı harika, beklentiler paris :P :D Joseph amcam bi tane ne de olsa :D Hiç Terry amca okumak nasip olmadı bana ya, acaba şu aldığın tek kitabı mı okusam önce, yoksa diskdünyaya dalayım mı direkt bilemedim..? Diskdünya kitap sayısı olarak beni tereddütte bırakan bi seri de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, hayırlı olsun :D

      Terry Pratchett ile ilgili olarak, bence Diskdünya serisinin kitap sayısı gözünü korkutmasın. Çünkü Diskdünya serisi aslında birçok seriden oluşuyor, bunların hepsi Diskdünya'da geçtiklerinden Diskdünya serisi adı altında 41 kitap ediyorlar. Ama alt seriler kendi içlerinde 6-7 kitap. Konusunu beğendiğini okursun serilerin, beğenmedikleriniyse atlarsın. Küçük göndermeler dışında bir şey kaçırmazsın da.

      Benim okuduklarımdan, önerecek olursam... Diskdünya'nın ilk üç kitabını okudum. İlk ikisi Rincewind serisinden. İkinci kitap olan Fantastik Işık'ı çok beğendim, ancak onu okumadan önce ilk kitap Büyünün Rengi'ni okuman gerekli. Önerebirilim yani :)

      Diskdünya'nın üçüncü kitabı Eşit Haklar'ı pek beğenmedim, bu sebeple bir şey diyemeyeceğim buna. Yine de tüm kitapları okumayı düşünüyorum.

      Bilim-kurgu seviyorsan Pratchett'ın Stephen Baxter ile ortak yazdığı Uzun Dünya'yı okuyabilirsin. Yorumu da var blogta, bak istersen:
      http://entelkitap.blogspot.com/2015/01/tazecik-kitap-yorumu-uzun-dunya-terry.html

      Ulus'a da bugün başladım. Güzel gidiyor şimdilik. Ama bitirmeden bu kitabı da öneriyorum diyemem. Bitince yazarım :)

      Sil
    2. Teşekkürler ^^
      Ha bu biraz Orta Dünya modunda demek ki...
      Geçenlerde Kayıp Rıhtımda bu seri için şema tarzı bişey koymuşlardı bi noluyo olmuştum, dallanıp budaklanıyordu filan ayrı serilerdenmiş demek :'D Tüm serilerinin kitaplarını karışık mı basıyorlar..? Sanırım fazla birikmeden kitaplar, yarıyıl gibi başlayacağım... Zaten seri bırakmam çok çok nadirdir. Başlayınca devamı gelir diyorum :D
      Bilim-kurgu da severim :D Bakayım bi, sonraki alışverişi yapacağım yerde stokta filan olursa alırım :)
      Tekrar teşekkürler :)

      Sil
    3. Ne demek :)

      Pratchett'ın yazım sırasına göre basılıyor kitaplar diye biliyorum.

      Başlayınca fikirlerini yazarsın, seveceğini umuyorum ^_^

      Sil
    4. Bakalım inşaallah yoksa gitmez o kadar kitap :P :D
      Tamam, okuduğumda güncel bir gönderide yazarım :D İyi okumalar :)

      Sil
    5. Teşekkür ederim, sana da iyi okumalar :)

      Sil
  2. Ayraclarin cok guzel ☆.☆
    Delidolu yayinlarinin cirkinler falan diye giden bir distopyasi vardi adini tam hatirlamasa da konusu cok ilginçti.. bben okumadim ama bir ara almayi kafama koymustum..
    Simdi bunlari gorunce nostaljik oldum :D
    Tudem diyince aklima niyeyse ileri duzey zorlayan ilkokul deneme sinavlari geliyor.. kitapla pek bagdasmiyor zihnimde :D
    Gule güle ve severek okursun insallah :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^

      Delidolu'dan çıkan Çirkinler serisi bir zamanlar Tudem tarafından basılıyordu, ki çok sevdiğim bir seridir o :) Blogta da yorumu mevcut, son kitabın linkini bırakıyorum aşağı, o linkte ilk üç kitabın yorumu da yer alıyor, istersen okursun :D
      http://entelkitap.blogspot.com/2015/06/tazecik-kitap-yorumu-ekstralar-scott.html

      Of, Tudem denemeleri yüzünden küçüklüğüm karanlık anılarla dolu...

      Çok teşekkür ederim temennin için :)

      Sil
  3. Ne güzel kitaplar, iyi okumalar =)

    YanıtlaSil