30 Ocak 2013 Çarşamba

Tazecik Kitap Yorumu: Gölge ve Kemik - Leigh Bardugo


   Öncelikle, yorumlamam için kitabı gönderen Martı Yayınları'na teşekkürler :)

   Kitaptaki olaylar Ravka'da geçiyor. İnsanlar sınıflara ayrılmış durumda. Her şey günümüz yaşamından çok farklı; terimler, yer adları vs. derken, kendinizi yeni bir dünyada buluyorsunuz.

   Alina Starkov ve Malyen Oretsev küçükken yetimhanede tanışmışlar ve birlikte büyümüşler. Aradan yıllar geçtikten sonra Alina bir haritacı, Malyen de bir izci olmuş. Şimdi ise bir görev gereği diğerleriyle birlikte Karanlıklar Diyarı'ndan geçmeliler. Karanlıklar Diyarı'ndan geçerken Alina, Malyen'i volcra adı verilen canavarlardan korumak için gücünü kullanıyor. Ne var ki sadece çevresini değil, kendisini de şaşırtıyor, çünkü gücü olduğundan haberi yok.

   Geminin kaptanı, volcra saldırısından kurtulunur kurtulunmaz, geminin geri dönmesi kararını alıyor. Geri döndüklerinde de Alina'yı Grisha çadırına, Karanlıklar Efendisi'nin yanına götürüyor. Grishalar, özel yetenekleri olan insanlar. Çadırdayken, Alina'nın da ne tür bir Grisha olduğu açığa kavuşturuluyor, o Güneşin Elçisi.

   Karanlıklar Efendisi Alina'yı yanında tutmak istiyor, çünkü Alina'nın gücü dışında volcralara etki eden bir şey yok. Alina, Karanlıklar Diyarı'nın yok edilebilmesi için tek umut.

   Alina yaşayacağı yeni yer olan Küçük Saray'a getiriliyor. Burada gücünü kullanmayı öğreniyor ve başka eğitimler de alıyor. Bu noktadan sonraysa ne olaylar oluyor, ne olaylar, ağzım açık kaldı resmen okurken :D

   Kitabı sevdim ama baskıda bazı sorunlar vardı, imla ve yazım hataları. Dikkatimi dağıttı okurken ama bir sonraki basımlarda bu sorunu çözeceklerini umuyorum.

   İkinci kitap yurtdışında 4 Haziran 2013'te çıkacakmış sanırım. Martı Yayınları da bence bizi çok bekletmeden kitabı çevirir.

Puan: 4

2 yorum:

  1. ben seriyi bittirdim ve güzeldi tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim ^_^ Tavsiyeniz için teşekkürler...

      Sil