5 Mayıs 2013 Pazar

Tazecik Kitap Yorumu: Başlayanlar - Lissa Price


   Bir biyolojik savaş yapılmış ve dünyadaki bütün yetişkinler bu savaşta kullanılan bombalardan kaynaklı hastalıklar sebebiyle ölmüş. Geriye bir tek gençler ve yaşlılar kalmış, çünkü onlar bu hastalıklara karşı aşılanmış.

   Gençlere Başlayanlar ve yaşlılara da Sonlayanlar deniliyor. Sonlayanlar için hayat kendi seyrinde. Başlayanlar ise oldukça zor durumda; anne babaları ölmüş, devlet eşyalarına el koymuş. Ne paraları var ne de evleri. Şöyle de bir uygulama var ki, bir Başlayan, yaşayan bir akrabası yoksa bedenini beden bankasına kiralayabiliyor. Sonlayanlar da bu bedenlere kendi zihnini aktarıp bedeni anlaşma süresince kullanıyor.

   Callie bir Başlayan ve hayat epey zor onun için. Kardeşi hasta ve Callie'nin paraya ihtiyacı var, bu sebeple beden bankasının yolunu tutuyor. Ancak kiralamada bir sorun çıkıyor, Callie normalde anlaşma süresince uykuda olmalı ama kendi bedeninde uyanıyor. Sonraları kiracısının bir cinayet işlemek istediğini anlıyor.

   Keşke bu kadarla kalsa! Kitap ilerledikçe neler neler oluyor. Bir de Blake diye bir çocuk var ki kitapta, aah, ah. Yazık sana be çocuğum.

   Kitabı sevdim, iyi bir konusu var. Normalde bir serinin ilk kitabına dört puan verdiysem o serinin devamını almıyorum. Ama bu seriye bir ayrıcalık tanıyabilirim diye düşünüyorum.

Puan: 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder