17 Ekim 2013 Perşembe

Tazecik Kitap Yorumu: Yalanlar - Michael Grant


   Serinin ilk kitabı Yoklar'ın yorumu burada.

   Serinin ikinci kitabı Açlık'ın yorumu burada.

   Resmin kalitesi için özür dilerim, ancak bir tane bile düzgün kapak bulamadım.

   Yetişkinler yedi aydır yoklar.

   RSGB çığırından çıkmış durumda. Öldüğü sanılan, gömülmüş olan bir kız, artık mezarında değil, çocukların arasında dolaşıyor. İkinci kitaptan tanırsınız onu. Artık elektrik yok. En azından Perdido Sahili çocukları yiyecek sorununu çözmüş durumda, Coates çocuklarının aksine. Yamyamlık yapıyor Coateslılar, durumun vahametini düşünün. Mutantlar ve normaller arasındaki savaş da iyice kızışmış durumda.

   En önemli sorun ise Orsay, insanların rüyalarını gören kız. Duvarın arkasındaki insanların rüyalarını görebildiğini iddia ediyor ve on beş yaşındaki ''büyük atlayışın'', duvarın dışına giden yol olduğunu söylüyor. Perdido Sahili'nde, kent meclisi kurulmuş, Sam'in üzerindeki yükü azaltmak için. Ne var ki, bu kolay bir iş değil. Çocukların gerçekten duvarın dışına çıkabileceklerine emin olmadan, resmen intihar etmelerine göz yumulabilir mi veya, bir ''ölünün'' aralarında olduğu söylenebilir mi? Kent meclisi çocukları yatıştırmak için doğruyu söylemiyor, daha doğrusu yalanlar havada uçuşuyor.

   Bu kitapta Perdido Sahili'nden uzaklaşıp, San Francisco Del Sales Adası'nda yaşananları da okuyoruz. Orada da, film yıldızı bir çiftin dört üvey çocuğu varmış meğer, Sanjit, Virtue, Bowie ve Pixie. Sanjit'i tuttum, iyi çocuk nitekim :D Onlarla ilgili bölümleri okumak ayrı bir hoştu.

   Bu kitapta Küçük Pete'in önemi ve gücünün sınırlarını biraz daha anlıyoruz. Hele kitabın sonu... Aman Yarabbim. O şoku yaşamanız gerek :D

   Seri her kitapla daha da güzelleşiyor. Sıra Veba'da ^.^

   Edit: 
   Serinin dördüncü kitabı Veba'nın yorumu burada.
   Serinin beşinci kitabı Korku'nun yorumu burada.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder