27 Nisan 2015 Pazartesi

Cağaloğlu...

   Daha aldığım kitaplar bitmeden, ne yeni kitap alıyorum yahu ben... Hıh, Bütün İsimler'le Sessizliğin Müziği'ni bitirdim ki :P Neyse, kendime çekidüzen verip yazıma devam ediyorum.

   Bugün Sultanahmet'teki lale halısına baktık birkaç arkadaşımla ve annemle-fikir annemden çıkmıştı-. Sultanahmet'e kadar gitmişken Tudem'e girmemek olmazdı. Ama önce Tudem'e girmeliydim ki, lale halısına bakalım derken dükkan kapanmasın. Neler aldım:


Büyünün Rengi - Terry Pratchett: Daha önceden Diskdünya serisinden sadece Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri'ni okumuştum, beğenmemiştim. Beş yıl önceydi ama, o zamandan bu yana zevklerim değişti biraz. Bu sebeple Diskdünya serisine baştan başlayıp, sonuna kadar götüreceğim inşallah ^_^ (ve bu sefer beğeneceğim!) Edit: Yorum!

Fantastik Işık - Terry Pratchett: Diskdünya serisinin ikinci kitabı. Bu arada bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Terry Pratchett ve Neil Gaiman'ın çok sevilen fantastik kurgu yazarları olmaları, sanırım kitaplarını fantastik savaşlara bağlı kalmadan yazmalarından kaynaklanıyor, ergen ana karakterlerden uzak durmaları da cabası (ergenden kastımın ne olduğunu biliyorsunuz, kelimenin gerçek anlamını kullanmıyorum). Günümüzde bir kitapçının fantastik kitaplar rafına baktığınızda bu iki klişeye takılan çok yazar var maalesef. Yazmasınlar demiyorum, bunların arasından da güzel eserler çıkıyor elbet, ama cılkı çıkarılmasın lütfen.

Yanılsamalar Atlası - Simon Van Booy: II.Dünya Savaşı'yla ilgili bir kitap. Kitap hakkında daha fazla bir şey yazasım gelmiyor şu an, üzgünüm. Edit: Bloga yorumu yazılmayacak.

İsyan - Ally Condie: Eşleşme serisinin son kitabı. Aslında ilk kitabı okuduğumda seriye devam etmeyi düşünmemiştim, ama sağolsun Delidolu ikinci kitabı gönderince ve ben de o kitabı çok sevince, seriyi bitirmeye karar verdim. Eşleşme ve Yol'un yorumları için buradan buyrun.

Korku - Charlie Higson: Düşman serisi devam ediyor! İlk iki kitabı çok iyiydi serinin, üçüncüsü de iyi olacak, olmalı! Sana güveniyorum Higson :3 Düşman ve Ölüm'ün yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Edit: Yorum!

Babam Süt Peşinde - Neil Gaiman: Yazarı Neil Gaiman. Bu kadar :P Edit: Yorum!

   Biraz yorgunluk, biraz uykusuzluk; özensiz bir yazı çıktı ortaya, ama umarım dert etmezsiniz. Kendinize iyi bakın!

2 yorum:

  1. Elimdekileri bitirmeden yenilerini almayı ben de sık sık yapıyorum, sonuçte evde okunmayı bekleyen koca koca kuleler oluşuyor :D
    Babam Süt Peşinde benim de alınacaklar listemde, her ne kadar okumaya ne zaman sıra geleceğini bilmesem de merak etiğim için Diskdünya'yı da listeye ekledim. Ha bir de Eşleşme serisi pek hoşuma gitmediği için ilk kitabı yarıya gelmeden bırakmıştım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşleşme'de bir şeyler eksik gibiydi, ama ikinci kitap hoştu ya.
      Şu dünyada elindeki kitapları bitirmeden, yeni kitap almayan bir kitap kurdu var mıdır acep?.. :D

      Sil