24 Haziran 2013 Pazartesi

Tazecik Kitap Yorumu: Güzeller - Scott Westerfeld


   Serinin ilk kitabı Çirkinler'in yorumu burada.

   Tally, artık bir güzel. Sürekli partilere katılıyor, eğlenceyle ömrünü geçiriyor. Ama aklının köşesinde onu rahatsız eden bir şey var. Peki ne? Tally bunu hatırlayamıyor.

   Shay, kendisinin de bir üyesi olduğu, şehrin en gözde gruplarından biri olan Suçlular'a Tally'nin katılmasını istiyor. O gün Valentino Malikanesi'nde düzenlenecek partide, Tally'yi gruba almak için oylama yapılacak. Partinin başlarında pek bir sorun yok. Ancak Tally sonradan kendisini birisinin takip ettiğini fark ediyor. Özel maskesi takmış birisi. Sonradan o kişinin Tally'nin önceden tanıdığı, Duman'dan biri olduğu ortaya çıkıyor: Croy. Croy, Tally'nin bir şeyleri hatırlamasını sağlamaya çalışıyor. Tally'ye bir paket verecek, ancak o sırada Özeller partiye baskın yapmak için geldiğinden, paketi koyacağı yeri Tally'ye söylüyor.

   Tally, o gün Suçlular'a kabul ediliyor ve Suçlular'ın başkanı Zane, Tally ile konuşuyor. O da Croy'u görmüş ve onu eskiden tanıyor. Sonra Tally olanları Zane'e anlatıyor, bunlar iyice kaynaşıyor. Sonra da paketi birlikte aramaya başlıyorlar. Paketten çıkan şey ise... Kitabın heyecanını kaçırmayayım.

   Küçük bir şey, kitapta Rudolph Valentino'nun doğuştan bir güzel olduğu da yazıyor. Güzellik ölçütünü kafanızda canlandırabilirsiniz. Başka bir ayrıntı, bilirsiniz, insanda gözün renkli kısmına iris denir. Ancak ya yazarlar ya da çevirmenler bunu nedense göz bebeği olarak ele alıyor. Ama Güzeller'de, neredeyse tüm kitaplarda yapılan bu hata yoktu. Bu da hoşuma giden bir nokta oldu. Bu ayrıntının farkına varmaları sebebiyle hem Westerfeld'i hem de Niran Elçi'yi kutlarım.

   Açıkçası, ben Güzeller'i, Çirkinler'den çok daha fazla beğendim. Verilen mesajlar olsun, aksiyon olsun, Zane olsun. Bu kitapta Suçlular'ın çevirdiği numara da harikaydı, gökten yağan insanlar! Eğer Çirkinler'i okuduysanız, Güzeller'i kaçırmamalısınız.

   Edit:
   Serinin üçüncü kitabı Özeller'in yorumu burada.
   Serinin dördüncü kitabı Ekstralar'ın yorumu burada.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder