8 Mart 2013 Cuma

Tazecik Kitap Yorumu: Karbon Günlükleri 2015 - Saci Lloyd


   Yıl 2015 ve Britanya sera gazı emisyonlarını azaltmak için halkını kesin bir şekilde karbondioksit kısıtlamasıyla tanıştıran ilk ülke oluyor.

   16 yaşındaki Laura Brown'un günlüğünü okuyoruz. O ve ailesi, daha doğrusu tüm Britanya, kısıtlamalara uyum sağlamaya çalışıyor. Herkesin bir karbon kartı var ve herkes limitini aşmamak şartıyla çevreye karbondioksit yayan aletleri kullanabiliyor. Aynı şekilde, ulaşım araçları da karbondioksit yaydığından onlar için de kart kullanmak gerekiyor. Uçak yolculukları ise neredeyse imkansız. Bunların dışında Britanya'da işler kötüye gitmekte, çünkü yağmur yağdığında sel, yağmadığında kuraklık oluyor. Bütün düzen alt üst olmuş bir halde.

   Laura'nın bu kısıtlamaların yanı sıra başka sorunları da var. Anne babası birbiriyle iyi geçinemiyor, çocuklarıyla da pek iyi geçinemiyorlar, hele Laura'nın ablası Kim'le kimse geçinemiyor. Laura arkadaşlarıyla kurduğu müzik grubuyla başarı elde etmeye çalışıyor. Bir de Ravi Datta var, Laura'ya yüz vermeyen çocuk :D

   Karbon Günlükleri 2015 eğlenceli bir kitap, insanı güldürüyor. Düşündürüyor da, harekete geçilmesi için illa çok geç olması mı gerek diye. Kitaba tam puan vermememin sebebi ise içinde fazlaca argo geçmesi ve Laura'nın anne babasıyla konuşmalarını biraz sinir bozucu bulmam.

Puan: 3,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder