30 Nisan 2014 Çarşamba

Tazecik Kitap Yorumu: Hayaletin Laneti - Joseph Delaney


   Serinin ilk kitabı Hayaletin Çırağı'nın yorumu burada.

   Kitap, Tom'un en tehlikeli öcü türü olan deşici bir öcüyü bağlamaya çalışmasıyla başlıyor. Rahibin biri, kendi yöntemleriyle öcüyü kovmaya çalışmış, ne var ki becerememiş, üstelik ona yem de olmuş. Ve bu rahip, Hayalet'in kardeşinden başkası değil.

   Tom öcüyü başarıyla bağlıyor bağlamasına, ancak rahibin kurtarılması mümkün olmuyor. Cenazesi Priestown'a götürülüyor, diğer rahiplerin yanına gömülecek o da. Cenaze törenine katılacak Hayalet, ama aslında Priestown'a gitmeyi hiç istemiyor. Çünkü orada yıllar önce yenmeye çalıştığı, ancak yenemediği, karanlığa ait bir yaratık var: Zehir.

   Zehir, Priestown'daki büyük kilisenin altında yer alan devasa mahzende yaşıyor. Gümüş Kapı, onun dışarı çıkmasını engelleyen tek şey. İnsanlara, kendisine yardım etmesi karşılığında, çok büyük ödüller vaat ediyor. Ona yardım eden insanlar sayesinde de, tüm Priestown'a kötülük saçıyor. Artık çok güçlendiği ve bir bedene büründüğü de söylentiler arasında.

   Hayalet'in Zehir'le tekrar karşılaşmaktan çekinmesinin bir sebebi de, cadı kurullarının yıllar önce birleşip, Hayalet'i lanetlemiş olması. Bu lanete göre, Hayalet yerin altında, tek başına ölecekmiş.

   Hayalet'le Tom'un amacı, cenazeden sonra Zehir'in icabına bakmakken, başka bir sorun baş gösteriyor. Sorgulayıcı, tüm Eyalet'ten topladığı tutsaklarıyla beraber Priestown'a gelmiş. Tutsaklarından biri de Alice.

   Sorgulayıcı, insanları cadılıkla veya büyücülükle suçlayıp, onlara çeşitli işkenceler ettikten sonra, onları herkesin önünde idam eden zalimin teki. Hayalet'in de Şeytan'la işbirliği yaptığını düşündüğü için, onu da yakalamaya-ve de öldürmeye- kararlı.

   Aksiyon açısından temposu yüksek, güzel bir kitaptı. Tom'un fedakarlığı insanın gözlerini yaşartıyor canım! Alice ise, gerçekten zeki ve kurnaz, bu kitapta bunu iyice belli ediyor. Hayaletin Çırağı'nı okuyup, sevenlerin, bu kitabı da okuması gerektiği kanaatindeyim.

   Edit:
   Serinin üçüncü kitabı Hayaletin Sırrı'nın yorumu burada.
   Serinin dördüncü kitabı Hayaletin Savaşı'nın yorumu burada.
   Serinin beşinci kitabı Hayaletin Hatası'nın yorumu burada.
   Serinin altıncı kitabı Hayaletin Kurbanı'nın yorumu burada.
   Serinin yedinci kitabı Hayaletin Kabusu'nun yorumu burada.
   Serinin sekizinci kitabı Hayaletin Kaderi'nin yorumu burada.
   Serinin dokuzuncu kitabı Benim Adım Grimalkin'in yorumu burada.
   Serinin onuncu kitabı Hayaletin Kanı'nın yorumu burada.
   Serinin on birinci kitabı Benim Adım Slither'in yorumu burada.
   Serinin on ikinci kitabı Benim Adım Alice'in yorumu burada.
   Serinin on üçüncü kitabı Hayaletin İntikamı'nın yorumu burada.
   Serinin on dördüncü kitabı Hayaletin Cadıları'nın yorumu burada.

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder